VIJESTI

Dzenaza Ordagic Dzevada

Dzenaza Ordagic Dzevadu klanjana je danas poslije ikindije namaza ispred dzamije u Donjoj Puharskoj. Ukopan je na mezarju u Donjoj Puharskoj.


Objavljeno 28 Jun 2017
Fotografije prijedorskih dzamija

Ove fotografije su nastale tokom proteklih mjesec dana i namjejene su za knjigu monografije prijedorskih dzemata. Ovdje mozete vidjeti samo mali dio fotografija, a ostale cete moci vidjeti u knjizi koja je u pripremi i koju planira izdati MIZ Prijedor.


Objavljeno 22 Jun 2017
Supružnici Hodžić i ovaj ramazan dočekali s velikom radošću

Bračni par Mehmedalija i Razija Hodžić, mještani Donje Puharske, naselja u Prijedoru, od djetinjstva poste svaki ramazan. I ovogodišnji ramazan, uprkos poodmaklim godinama i pomalo narušenom zdravlju, dočekali su s velikom radošću. Kažu da im ništa nije teško kad su srca puna.


Objavljeno 16 Jun 2017
Nova kapija na Suljanovića mezarju

Danas je u Donjoj Puharskoj na Suljanovića mezarju postavljena nova inox kapija. Kapiju su postavili, tj. finansirali Husein i Zinurka Kararić


Objavljeno 15 Jun 2017
Fotografije raje

Fotografije raje iz Donje Puharske fotografisane u Junu 2017.


Objavljeno 09 Jun 2017
Možemo li spasiti život našoj sugrađanki Saneli Nasić???

Svima nam se žuri negdje i svi smo u nekom stalnom stresu. Ali, ovaj put, na početku ovoga teksta SVE VAS MOLIMO  da nogom pritisnete  kočnice i do kraja pročitate ovaj tekst. Znamo da je svaki dan pun ovakvih zahtjeva, znamo da su nam svima potrebne pare jer bez njih ama baš ništa ne možemo. Ali, u ovoj današnjoj, dosta surovoj svakodnevnici, najteže je kad nam bolest, nedaj Bože, zakuca na vrata.


Objavljeno 05 Jun 2017
Dzenaza Balagic Mesuda

Dzenaza Balagic Mesudu klanjana je danas poslije ikindije namaza ispred dzamije u Donjoj Puharskoj. Ukopan je na Mezarju u Donjoj Puharskoj.


Objavljeno 03 Jun 2017
Fotografije Donje Puharske 2.6.2017.

Fotografije Donje Puharske 2.6.2017.


Objavljeno 02 Jun 2017

<< Prethodna 1 2 3 Slijedeća >>

Powered by CuteNews
 

POrtal donja puharska

Portal Donja Puharska (puharska.net) se pokazao kao najefektivniji u pomaganju bolesnih, siromašnih, obezbjeđenju sredstava za izgradnju vjerskog objekta i sl. te je s tim dao najveći doprinos u svojoj sredini u novijoj istoriji. Život jednog web portala čine njegovi posjetioci te ta zasluga pripada i njima, prvenstveno onima koji su podržali portal.

Fotografiju portala je NATIONAL GEOGRAPHIC izabrano kao najbolju fotografija dana (daily dozen). Portal je izvršio i popis grobnih mjesta u Donjoj Puharskoj na način da je taj projekat jedinstven u BiH ali i u svijetu.

Portal Donje Puharske više ne postoji, ovaj kutak služi kao sjećanje na nekadašnji portal.


 

 

Možete nas pratiti i putem facebook-a

 

Kontaktirajte nas

Radni tim:
Mirsad Sarajlic - Kiki, Elvir Duratovic, Armin Duratovic

Molimo upišite ime
Molimo upišite svoju poruku

mail: admin@prijedor-x.com

SLUŠAJTE RADIO

Free radio Prijedor je urbana radio stanica koja proizvodi i emituje cjelodnevni program: zabavno-muzički i informativni,  posjeduje savremenu studijsku i emisionu opremu i vlastiti prostor. FREE RADIO 98,3 MHZ